Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro. 
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
 Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.


Tilmelding til konfirmation 2020

 

Ved at klikke på nedenstående link, kan du tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation/konfirmandtilmelding

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen. Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kordegn Helle Eg Andersen på tlf: 86879772 eller mail: heea@km.dk


Fattigdom stjæler fokus fra konfirmationen

Konfirmation handler om at bekræfte sin tro i kirken. Det ved de fleste kommende konfirmander og deres forældre. Men for landets økonomisk trængte familier handler dagen i lige så høj grad om at kæmpe med at leve op til forventningerne om den efterfølgende fest.

Af Laura Aggernæs

For mange unge handler en konfirmation i dag om langt mere end trosbekendelsen i kirken. Efter kirken venter nemlig den mindst lige så traditionelle konfirmationsfest, hvor konfirmanden får mulighed for at fejre det overståede overgangsritual med venner og familie. Men i familier hvor pengene er små, kan festen være en helt uoverkommelig opgave at få i hus.

Derfor kan den konfirmationshjælp, som Dansk Folkehjælp uddeler, gøre en stor forskel for de mindst bemidlede familier i landet.

 Læs hele artiklen her

Konfirmationsdatoer i Tvilum

2020: 3. maj

2021: 25. april

Alle dage er konfirmationerne kl. 10.

Konfirmationsdatoer i Skorup

 

2020: 10. maj

2021: 2. maj

Alle dage er konfirmationerne kl. 10